ATEC në Shqip

Pyetsori i Vlerësimit të Trajtimit të Autizmit (ATEC) edhe në Shqip

ATEC në Shqip

Me iniciativë të shoqatës Autizmi është realizuar përkthimi i ATEC edhe në gjuhën Shqipe. Pyetsori i Vlerësimit të Trajtimit të Autizmit (ATEC - Autism Treatment Evaluation Checklist) është zhvilluar për të vlerësuar efektet e trajtimit. Gjithashtu, prindërit dhe profesionistët e përdorin ATEC për të monitoruar mirëqenien e përgjithshëm të një individi me kalimin e kohës.

Shoqata Autizmi nënshkruan kontratë me BeyondAutism

Shoqata Autizmi nënshkruan kontratë me BeyondAutism
Shoqata Autizmi ka nënshkruar kontrata për marrjen e shërbimeve nga organizata e mirënjohur BeyondAutism nga Londra. Shërbimet që do të ofrohen për shoqatën tonë janë:

Konkurs – shprehje interesi për punë me fëmijë me autizëm

Konkurs – shprehje interesi për punë me fëmijë me autizëm

Titulli i vendit të punës: Terapist/e   

Orari i punës: varësisht prej kërkesave   

Vendi: Prishtinë

Takim i Rrjetit të Autizmit me Ministrinë e Shëndetësisë

Takim i Rrjetit të Autizmit me Ministrinë e Shëndetësisë

Ministri i Shëndetësisë i Republikë së Kosovës, Ferid Agani, zhvilloi sot një takim me Grupin e Rrjetit për Autizëm, të përfaqësuar nga Znj. Amy Daniels, mbikëqyrëse e aktiviteteve të autizmit në Evropë, dr. Afërdita Uka, koordinatore nacionale e rrjetit të autizmit dhe dr. Shpresa Xhakli nga shoqata “Autizmi”.

Hapja solemne e Qendrës së Autizmit në Pejë

Hapja solemne e Qendrës së Autizmit në Pejë
Në hapjen solemne të Qendrës së Autizmit në Pejë ka qenë i pranishëm Kryetari i Komunës së Pejës, z.Gazmend Muhaxheri, i cili tha: ''Besoj që ne si Komunë kemi bërë një hap të vogël për këta fëmijë me zemër të madhe. Do të mundohemi t'u krijojmë kushte edhe më të mira për jetë dhe këta fëmijë të ndihen të lumtur e jo të diskriminuar nga shoqëria. Ne si shoqëri do të ngritemi së bashku dhe të krijojmë një të ardhme më të ndritur për fëmijët me autizëm.''
RSS
First 234567891011

Dhuro - Donate
OJQ “AUTIZMI”
ProCredit Bank 1181 0017 5000 0110 
(SWIFT: MBKOXKPRXXX)
Rr. Antigona Fazliu Nr. 30, Prishtinë, Kosovë
info@autizmi-ks.net +37744151102 +37745442343